37 Mirades

Què pretenem?EL FIL CONDUCTOR: De la sensibilització al compromís

Es tracta de lluitar contra les desigualtats que molts nens i nenes pateixen pel fet de viure en països afectats per crisis de caràcter humanitari, bèl·lic o climàtic. A més a més, el projecte té un doble sentit educatiu. D’una banda, pretén informar i reflexionar amb els més joves sobre la situació al món i, per una altra, intenta ajudar-los a comprendre la necessitat d’adoptar compromisos solidaris.

L'objectiu principal és desenvolupar, de forma planificada i participativa, estratègies de sensibilització a tota la comunitat educativa en temes de solidaritat, cooperació, comerç just i obertura de la ciutadania al món, tenint com a referència el canvi de valors i actituds i el compromís col·lectiu amb un món més just.

Proposem doncs fer un apadrinament col.lectiu que vinculi els 37 centres Vedruna de Catalunya amb 37 realitats diferents arreu del món a partir de la mirada, la identitat d'uns nens que representen amb la seva imatge uns projectes solidaris que hi ha al darrere i que, amb la nostra aportació, tindran més oportunitats de reeixir; a part, de la càrrega emocional i de sensibilització que tot plegat pot proporcionar als nostres alumnes sigui quin sigui el seu punt de partida (situacions diverses a la nostra pròpia realitat) i la destinació final dels seus esforços i dedicacions.


Activitat de "fil conductor"...


“ Ningú pot experimentar el valor de viure sense rostres concrets als que estimar” 

                                                                                                                                    (Frattelli Tutti cap3- 87)


Proposem que cada escola apadrini una mirada que servirà de fil conductor per abocar-nos a una finestra que ens ajudarà a coneixe’ns millor a nosaltres mateixos, als que ens envolten i a altres realitats. Compartim mirades que corresponen al rostres de nois i noies de diferents parts del món amb les seves realitats. I us animem a que feu activitats adaptades a les diferents etapes per tal de conèixer més sobre la realitat del noi/a. Obrint així la finestra a una altra realitat. 

Des de PVC també us proposarem algunes activitats comunes a totes les escoles per aprofundir en aquest treball d’educar la mirada. Aquestes les trobareu a les pestanyes corresponents a cada curs.


Entreu al Genially i cerqueu la "vostra" mirada...