Mirada interior

Saber mirar des del cor

Educar la interioritat és un repte compartit. La mirada cap endins, l'aprofundiment i la trobada amb un mateix són l'entrada a un espai personal, que ens obre cap als altres.


Activitat proposada per treballar la mirada interior


Músiques, danses del món, expressió corporal...

Coneguem els instruments, la música i les danses tradicionals de cadascun dels infants i joves del projecte MIRADES. Seríeu capaços de tocar algun d'aquests instruments, cantar alguna de les seves cançons o ballar alguna de les seves danses?


"La música pot canviar el món, perquè pot canviar les persones". Bono


"La música aporta una brillantor càlida a la meva mirada, descongela la ment i els músculs de la seva interminable hivernada". Haruki Murakami


La música és un llenguatge universal que ens fa vibrar, que acosta les persones i els pobles, els ajuda a conèixer-se i comprendre's més enllà de les llengües i les fronteres mentals i geogràfiques.

Estranya força, la de la música, que s'arrapa a la interioritat dels cors com cap altra de les formes culturals, sovint més duradores i persistents. Algunes músiques s'han preservat durant segles. Passejar-se avui per l'univers, extraordinàriament ric, de les músiques del món és acostar-se a la memòria de les cultures, els pobles i les persones que en formen part.


Al mapa, cada escola disposa de l'enllaç a una carpeta drive; pengeu el recull de les vostres activitats a mesura que les aneu fent.